Tämän hetken suosikit

Lokakuu beibi! Luonto on mitä kauneimmissa väreissä ja illat pimenee ja syksyn voi haistaa jo ilmassa. Vaikka mä tykkäänkin jatkuvasti kokeilla uusia ruokia ja reseptejä on mulla aina kuitenkin jotain hetken suosikkeja joita tulee tehtyä ja syötyä enemmän, ehkä välillä jopa niin kauan että niihin kyllästyy taas hetkeksi, mutta kuitenkin!

Viime viikot (tai no ehkä jopa kuukaudetkin osan kohdalla) oon enemmän tullut syötyä mm. tällaista.

Tässä mun tämän hetken suosikkeja.

En kauheasti syö leipää, mutta nyt on tullut ostettua taas useammin Lidlin 100% kauraleipiä, jotka on vielä kotimaisia ja luomua. Hyvää vaikka avokadon kanssa.

Puolukka-banaani smoothie! Tuli kerättyä sitten niin monta sankkoa puolukoita, että niitä nyt vain riittää hetkeksi. Kaikki näistä ei edes mahtunut pakkaseen, niimpä jääkaapista löytyy useampi purkki puolukoita ja näiden lisäksi pari isompaa astiaa on myös terassilla.

Kookosjogurtit. Oon tykästynyt vegaaneihin kookosjogurtteihin <3

Pähkinät ja kuivatut marjat/hedelmät. Kourallinen näitä jogurtin/rahkan päällä.

Itse tehty mysli. Tämä resepti on edelleen yksi mun blogin ladatuimmista resepteistä, eikä suotta. Aivaan sairaan hyvää ja tätähän voi tuunailla aina vähän sen mukaan mitä siemeniä kaapista sattuu löytymään. Kaurahiutaleiden kanssa seassa useimmiten mulla auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, chiansiemeniä, pähkinöitä, pellavansiemenrouhetta.

Erilaiset salaatit. Jonkin asteinen kyllästyminen lounassalaatteihin meinasi iskeä välillä, mutta nyt taas niitä on tullut tehtyä useammin. Paljon kasviksia, jotain kalaa/kanaa/nyhtistä ja marjoja tai hedelmiä sekaan.

Dipit. Rahkadippi toimii vaikka itsetehdyn näkkärin ja kasvisten kanssa 🙂

Bonnen mangosose. Tämä on niitä mitä mulla on kaapissa aina, ihan aina, niin paha riippuvuus.

Tallenna

Tallenna

Proteiinipitoinen puolukka-banaani smoothie (vegaani) ja muut puolukkaherkut!

 

Puolukat on aika tymäkkää tavaraa, enkä ois vielä pari vuotta sitten uskonut että niitä alas saan, ne ei oo koskaan olleet mulle kovin mieluisia marjoja. Kirpeitä, väkeviä, jäävät kitalakeen ilmaan reilua sokerin lisäystä? Jotain tälle makumaailmalle on kuitenkin tapahtunut kun ne yllättäen uppoavatkin sellaisenaan, puuron kanssa ja smoothien joukossa. Puolukoita on nyt paljon metsissä ja anna säkin tälle metsän superfoodille uus mahdollisuus jos se joskus on jäänyt hyödyntämättä ennen mainituista syistä sullakin.

Yleisesti ottaen runsaan marjojen syönnin tiedetään edesauttavan terveyttä, puolukan terveysvaikutuksista sanotaan sen ehkäisevän tulehduksia, estävän sydän- ja verisuonitauteja, allergioita ja jopa syöpää. Puolukka sisältää runsaasti kuituja ja vähän energiaa, se siinä on runsaasti fenoleita sekä ellagihappoa, jotka tekevät hyvää suoliston bakteerikannalle

 

Puolukan sanotaan tasapainoittavan myös estrogeenitasoja, parantaen ruoansulatusta. Puolukka sisältää myös runsaasti antioksidantteja jotka suojaavat ikääntyviä soluja.

Jos kärsit virtsatietulehduksista niin karpalon kuin puolukan nauttiminen voi auttaa jopa ennaltaehkäisevästi E. coli-bakteerin lisääntymiseen ja kiinnittymiseen. (E.coli on yksi virtsatietulehduksia aiheuttava tyyppi). ( Lähde: Helsingin yliopiston ravinnon turvallisuuden professori ja Euroopan elintarvikeviraston tieteellinen asiantuntija Marina Heinonen).

Hapokas puolukka on myös hyväksi suun limakalvoille.

Puolukkasmoothie

  • 1 banaani
  • 4-5 dl puolukoita
  • 2-3 dl kaurajuomaa/kookosmaitoa
  • 1 rkl hamppurouhetta
  • 1 rkl hampunsiemenöljyä
  • 1 dl Puhtikaura-kaurapuuteria*
  • (2 medjoultaatelia)

(*Lisätietoja Puhtikaurasta aiemmassa postauksessani)

Kokeile puolukkaa myös:

Puolukka-chiatäytekakku (gluteeniton, vegaani)

Paahdetut omenat ja paprikat savukalasalaattipedillä, puolukkasitrunaavinegretti-kastikkeella

Makea leipäjuustoherkku uunissa

Kevyt jauheliha-kaalipaistos

 

Kokeile puolukoita puuron päällä, luonnonjogurtin ja hedelmäsoseen kera. (kuvassa mustikoita, puolukoita, luonnonjogurttia ja Bonne-mangososetta).