Suklainen smoothiekulho kukkakaalista!

Kokeilin viime syksynä ensimmäisen kerran kukkakaalia smoothien seassa. Tämä trendi herätti itsessä alkuun hieman epäilyksiä kuinka kukkakaali oikeasti toimisi, mutta yllätti kyllä melkoisesti. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Smoothien joukossa käytetään siis keitettyä kukkakaalia. Voit keittää kerralla vaikka isomman erän ja pakastaa keitetyt kukkakaalit ja käyttää osana smoothie-juomia aina erissä. Sitäpaitsi pakastetut kukkakaalit voi heittää smoothien joukkoon sellaisenaan, silloin saat mukavan kylmän ja raikkaan juoman, ilman, että sinun tarvitsee lisätä sekaan enää jääpaloja.

Keitetty kukkakaali ei maistu lainkaan smoothien seasta, sillä saat helposti lisättyä kasviksia päiväkulutukseen ja lisäksi se tekee lopputuloksesta uskomattoman kermaisen ja pehmeän kuohkean.

Tällä kertaa halusin kokeilla kukkakaalia suklaisen smoothien joukossa, lisänä banaania sekä Alpron kookosmaitojuomaa. Nami, ihan kuin vanukasta! Mulle riitti pelkkä banaani tuomaan makeutta, mutta halutessasi vielä makeamman juoman lisää sekaan pari medjoul-taatelia!

Kukkakaali sisältää runsaasti hyvänlaatuista kuitua edistäen näen suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa, useita B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja kuten kaliumia, mangaania, fosforia, magnesiumia, kalsiumia sekä omega-3 rasvahappoja.

Kukkakaali – suklaasmoothie

  • 1 banaani
  • 2 dl kookosmaitojuomaa
  • 2 dl keitettyä kukkakaalia
  • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • (2 medjoul-taatelia, jos kaipaat lisää makeutta)
  • pinnalla tattarimuroja, puolukoita ja kurpitsansiemeniä

Keitä kukkalaalit kypsiksi (tai käytä pakastettuja) ja jäähdytä. Sekoita ainekset smoothieksi blenderissä. Lisää/vähennä kookosmaitoa sen mukaan miten paksua tai ohutta haluat smoothiesi olevan.

Katso myös vadelma-banaani kukkakaalismoothie

Irti makeanhimosta – chocolate nanabowl (sokeriton, vegaani)

20161227_104524

20161227_104434

Joulusta on jo kolme viikkoa, joten ei liene yhtään liian aikaista kaivaa esille tämän vuoden ensimmäistä suklaareseptiä?! 😀 Tämä versio on tosin terveellinen versio jolla voi herkutella kevyesti vaikka näin perjantain kunniaksi.

Raakasuklaa/raakakaakaojauhe on siis aivan eri juttu kuin tavalliset kaakaojauheet, saati tummat leivontakaakaot. Raakakaakao on sataprosenttisesti jauhettu kaakaopavuista – ilman kuumentamista, jolloin sen kaikki hyvät ravinteet ovat vielä tallella ja täten elimistömme hyväksikäytettävissä. Raakakaakaoon ei ole myöskään lisätty mitään sokereita, saati säilöntä- tai lisäaineita, aromeista puhumattakaan. Raakakaakao sisältää runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja. Raakakaakao myös piristää ja se luo samankaltaisia hyvänolontunteita avoissamme kuin esimerkiksi liikuntasuorituksen jälkeiset endorfiiniryöpyt tai ihastumisen aiheuttamat hyvänolon tunteet. Monta hyvää syytä siis nauttia raakakaakaota.

Ja tässä herkussa raakakaako on makeutettu jäisillä banaaneilla. Miksi ihmeessä jäisillä? No ei ole välttämätöntä, mutta ne tuovat lopputulokseen kivaa jähmeistä koostumusta, kuin siemailisi herkullista suklaapirtelöä. Jos joskus tulin vältelleeksi banaania ihan turhaan (lue lisää täältä) sitä samaa ei voi sanoa enää tänä päivänä. Banaani on kyllä hieno luonnonluoma helposti mukana kulkeva ”välipalapatukka” valmiiksi pakattuna.

Tämän suklaapirtelön halusin maustaa vielä mintulla, koska en tiedä. Ehkä elimistöni vain tällä hetkellä kaipaa tolkuttomasti minttua, sillä huomaamattamani olen sotkenut sitä tämän tästä smoothien ja salaatin joukkoon, sekä vedellyt sitä sellaisenaan 😀 Minttua on aikojen saatossa käytetty paljon myös lääkinnällisenä yrittinä. Minttu vähentää vatsahappoja ja rauhoittaa ja rentouttaa ärtynyttä vatsaa, se myös auttaa ravintoaineita imeytymään paremmin ja lisäksi sillä on tulehdusta estävä vaikutus.

Chocolate nana-bowl

  • 1 jäinen banaani (kuori ja paloittele banaani ja laita se hetkeksi pakastimeen)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 dl esim. Alpron kookos-mantelijuomaa (tai muuta kasvismaitovalmistetta)
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • (pinnalle 1 rkl hennossa vesihauteessa sulatettua raakasuklaamassaa esim. Foodin)

Kuori ja paloittele banaani, pakasta palaset hetkeksi jotta niistä tulee jähmeitä. Sekoita ainekset blenderissä ja kaada smoothien pinnalle halutessasi raakakaakaomassasta sulatettua kastiketta. Nauti heti.

Lue lisää aiheesta:

Sokerikoukku

Miten päästä eroon sokerikoukusta

Luonnolliset makeuttajat sokerin tilalle

 

20161227_104505

20161227_104534

Tallenna