Bloggaustauko ja raejuustoherkut

Viimeisestä kirjoituksesta on jo todella pitkä aika ja tämä bloggaustauko venähti tahtomattani näin pitkäksi! Pari viime viikkoa on mennyt sairastaessa ja olenkin ollut kipeämpi kuin koskaan! Oma suhtautuminen influenssaan on ollut tähän saakka jopa ajattelematonta. ”Tulee jos on tullakseen”-ajatusmaailmalla. Mutta ei enää koskaan. Vajaat pari vkoa yli 39 asteen kuumeessa on olleet kropalle niin kovaa rutistusta, että jaksaminen ei ole riittänyt muuhun kuin nukkumiseen. Olo meni jopa niin heikoksi, että jouduin olemaan sairaalahoidossa useamman yön. Nyt on vain muistettava ottaa todella rauhallsesti, että jälkitaudit eivät pääsisi yllättämään.

Sitä harvemmin ajattelee itsestään selviä asioita kovin tärkeinä, ennen kuin ne on vaarassa menettää. Oma terveys on niin kokonaisvaltainen juttu, että kun se reistailee tulee väistämättä mieleen mitä sitten jos en saisi olla enää terve. En jaksaisi liikkua, olla lapsen kanssa, olla töissä, tehdä mitään?

Jokatapauksessa onneksi olo alkaa olla parempi. Jouluisia reseptejä tulee varmasti myöhemmin myös tänne blogiin, mutta pienellä viiveellä. Ensin täytyy saada oma terveys ja jaksaminen kuntoon.

Syötkö sinä raejuustoa? Se on on itseasiassa monipuolisempi raaka-aine, kuin mitä alkuun tulisi ajatelleeksikaan. Itse en ole mikään raejuusto fanaatikko, mutta kyllä sitä silloin tällöin tulee syötyä – yleisimmin aamupuurossa marjojen kera. Sitä voi ja kannattaa kokeilla tämän lisäksi makeissa ja suolaisissa jutuissa. Kokosin tähän sinulle raejuustoreseptejä. Kokeile!

Maailman parhaat pannukakut

Herkulliset paistetut vadelma-juustokakkuset maistuvat lämpimänä.

20160304_101200

Raejuusto toimii myös puuron ja marjojen kera.

Uunissa paistettu New York cheese cake sisältää myös raejuustoa.

 

Raejuusto-vadelma fudge

20150804_175756

 

Maailman parhaat pannukakut (gluteeniton, sokeriton, ilman banaania!) ja muutama sananen mehustuksesta

Jälleen uusi pannukakkuresepti? Blaah, toivottavasti jatkat kuitenkin lukemistä vielä pidemmälle, sillä tämä viimeisen resepti on eittämättä PARAS tähän mennessä! Ja niille jotka ovat kyllästyneet näihin banaanilettuihin muodossa jos toisessa voin kertoa, että nämä pannukakut eivät sisällä lainkaan banaania! (toim.huom. pidän kyllä itsekin banaaniletuista, mutta vaihtelu on vaihtelua!)

Vietin toissa viikonloppuna laatuaikaa, yksin! Tämä on todella harvinaista meidän perheessä, sillä en lapsen myötä ole tainut viettää juurikaan öitä kotosalla aivan itsekseni. Miehen ja lapsen suunnatessa pariksi yöksi mummolaan sain minä toteuttaa vain omia mielitekojani ja tämä oli yksi niistä. Aamiainen omassa rauhassa, kynttilöitä poltellen oli kyllä luksusta pitkään aikaan. Rauhalliseen aamuun halusin myös valmistaa kunnollisen aamiaisen; pannukakkuja, tuoremehua, luonnonjogurttia ja itsehtehtyä mysliä sekä tottakai kunnon kahvia!

WP_20151017_020

WP_20151017_018

WP_20151017_004

WP_20151017_006

Pannukakut n. 4 kpl

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 muna
  • 1 dl raejuustoa
  • ripaus vaniljajauhetta ja laadukasta suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Paista pannukakut paistinpannulla kookos- tai oliiviöljyssä – keskilämmöllä! Seos on melko paksua, mutta nostelemalla lusikalla taikinaa pannulle (ja hieman painelemalla seosta) onnistuivat omat pannukakkuni ainakin hyvin. Varo polttamasta pannukakkuja, paista niitä ennemmin miedolla kuin keskilämmöllä. Pannukakut voit kääntää kun niihin muodostuu pieniä ”reikiä”. Nauti heti tuoreiden marjojen tai hedelmien kera.

Myslin ohjeen löydät täältä

Olen ollut hieman myöhäisherännäinen myös mehustuksen suhteen. Useissa blogeissa itsepuristettuja tuoremehuja on hehkutettu jo pitkään minä sen sijaan päädyin ostamaan oman mehustajan vasta nyt ja kokeilumielessä päädyin vielä varsin edulliseen vaihtoehtoon. Mehustimien hintahaitari on melkoinen noin kahdenkympin mehustimista aina monen sadan mehustimiin. Mitä eroa niillä sitten on? Tekniikoita on useita. Kalliimmat mehustajat osaavat jauhaa hedelmät ja vihannekset jonka jälkeen ne uuttavat mehun, toiset mehustimet taas puritavat mehun. Paremmat mehustimet tekevät mehua kokonaisista hedelmistä ja jopa pähkinöistä.

Oma mehustimeni jauhaa, mutta olen ollut toistaiseksi tyytyväinen tähänkin prosessiin. Minulle tärkeää oli, että laite ei vie paljon tilaa ja että osat on helppo ja nopea pestä. Oma mehustimeni mehustaa hedelmien lisäksi myös vihanneksia kuten porkkanoita ja parsakaalia. Appelsiinit toki täytyy kuoria, mutta kotimaiset omenat menevät kuorineen, lohkoa ne tosin täytyy ensin. Olen tehnyt kerralla noin litran / pari ja säilönyt mehut aina tiiviisiin lasipulloihin jääkaappiin. Tuorepuristettu mehu ei säily kovin montaa päivää hyvänä jääkaapissakaan.

Omaksi suosikikseni on muotoutunut porkkana, ananas, omenamehu, kaikkia samassa suhteessa. Myös appelsiini-porkkanamehu oli todella hyvää! Myös mandariinit, vesimeloni tuovat mukavaa makua tuoremehuun. Kannattaa suosia aina kauden hedelmiä ja kasviksia, hinnan ja maun takia.

WP_20151017_003

Hedelmiä ja kasviksia saa olla varsin suuri määrä mehulitraa varten (suuri ananas, 4 suurta porkkanaa, 4 omenaa = n. litra mehua). Yhdessä lasillisessa on siis melkoinen määrä tärkeitä vitamiineja, mineraaleja jotka imeytyvät nestemäisessä muodossa myös helpommin. Näillä ei siis ole mitään tekemistä kaupan valmiiden tuoremehujen kanssa!