Wasabi-lohisalaatti

Syksy! Tällä viikolla siirrytään jo syyskuuhun ja tuntuu et kesä on ihan liian pian taas ohi! Olin viime viikolla pidennetyllä viikonloppureissulla kaverin kanssa Roomassa ja siellä lämpötilat hipoi +35-39 välillä ja kyllä oli himppasen liian kuuma niissäkin lämpötiloissa! Ehkä pientä matkakertomusta luvassa vielä meidän huippureissusta! Kiitos muuten lukijoille kommenteista aiempiin postauksiin, sähköpostiin tulleista viesteistä ja myös Instagramin puolella, josta mut löytää @Terveellisetherkut nimellä. Yritän ehtiä vastailemaan kaikille, pahoittelut kuitenkin viiveestä, on ollut rehellisesti sanottuna hieman kiirettä!

Tässä kuitenkin maukas lohi-wasabisalaatti jossa seassa runsaasti kurkkua (jota satuin saamaan ihanalta naapurilta, omassa kasvihuoneessa kasvatettua siis. Oi nam, ens vuonna meinaan kyllä kokeilla itsekin kurkun kasvatusta!)

Lohiwasabisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta ehkä parhaiten se tulee esiin leivän- tai näkkärin päällä. Testailin tuota Murtolan Hamppufarmin hamppusnäcksiä salaatin kera ja suosittelen kokeilemaan! Tää maistuu hyvin pitkälle itse tehdyltä siemennäkkäriltä, ohje täällä, mutta seassa on hampunsiemeniä. Helppo siis tehdä itsekin tai sitten turvautua näihin valmiisiin.

Wasabi-lohisalaatti

  • 1/2 kurkku
  • 1 sipuli
  • 150 g graavilohta
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl wasabia
  • ripaus valkopippuria

Leikkaa kurkku ja graavilohi pieniksi lohkoiksi ja pilko sipuli ja sekoita aineet kulhossa. Lisää jogurtin joukkoon wasabi ja valkopippuri ja sekoita mausteet. Kaada jogurttikastike vasta tämän jälkeen salaatin joukkoon ja anna salaatin hetki maustua ennen tarjoilua.

 

Tallenna

Tallenna

Kesäinen pastalounassalaatti

Tähän ikään sitä on jo ehtinyt vuosien saatossa kertyä tiettyjä perinteitä niin juhlapyhiin liittyen ja tää salaatti mukailee ennen kaikkea jo mun lapsuudesta asti esiin noussuta reseptiä joka vain kuuluu kesään! Olenkin tämän Sophia Lorenin pastasalaatin reseptin esitellyt jo kerran blogissa ja tää on mukaelma siitä. Ennen kaikkea pääosassa tässä blogissa on tuoreet kotimaiset tomaatit (joita muuten saa nyt superhalvalla kaupoista, kannattaa syödä ihan sellaisenaan!), sipuli, persilja ja oliviit. Ihania italialaisia makuja joihin mä en ainakaan kyllästy. Tää salaattihan vain paranee ollessaan päivän pari jääkaapissa (jos säilyy nälkäisiltä niin kauaa) kun maut oikein imeytyvät toisiinsa.

Salaatin seassa runsaasti babypinaattia joka yli ennakko-odotusten rehottaa kukkapenkissä niin että oon ilokseni saanut siitä jo kunnon antimia aamusmoothien ja salaatin joukkoon!

Kesäinen pastasalaatti

  • 6-7 tomaattia
  • 2 dl kaurapastaa (tai gluteenitonta pastaa)
  • 3 kevätsipulia
  • 1,5 dl persiljaa hienonnetuna
  • 3 kourallista tuoretta babyleaf pinaattia
  • 10-15 vihreää oliivia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi ohjeiden mukaan ja jäähdytä. Leikkaa salaatin muut ainekset pieniksi lohkoiksi ja sekoita kulhossa. Lisää lopuksi sekaan pasta, öljy ja mausteet ja sekoita. Anna salaatin ”tekeytyä” hetki ennen tarjoilua.