Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti vegesti!

Mitä sitä tänään söis? Haluan jakaa sulle aivan tosi maukkaan ja herkullisen lounassalaatin  ohjeen joka nyt sattumoisin on vieläpä kasvisruokavalioon sopiva, mutta silti täyttävä! Proteiinin lähteenä tässä salaatissa on punaiset linssit sekä lehtikaali. Punaiset linssit on todella nopea valmistaa, sillä niitä ei tarvitse erikseen liotella kuten muita papuja.. ja toki kaupasta löytyy hätävarana myös valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä, joilloin niistä tarvitsee vain huuhtaista pois ylimääräinen neste ja ne ovat heti käyttövalmiita.

Punaisissa linsseisä on vähän energiaa, mutta silti ne ovat proteiinipitoisia ja sisältävät runsaasti kuituja, antioksidantteja sekä kivennäisaineita. Maultaanhan punaiset linssit ovat todella mietoja joten ne sopivat hyvin lisukkeeksi, muhennoksiin tai jopa lihapullataikinan sekaan!

Normi salaatin sijaan olen käyttänyt tässä ”salaatissa” lehtikaalia. Vaikka kyseessä on kaali, muistuttaa se koostumukseltaan ja maultaan hyvin pitkälle normaali salaatteja, mutta se sisältää huomattavasti enemmän lehtivihreää, karoteeneja ja rautaa. Lehtikaalista kannattaa poistaa aina puiset lehtiruodot. Lehtikaali on todella hyvä c-vitamiinin lähde, sillä siinä on sitä jopa kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi appelsiinissa. 100 grammaa lehtikaalia on nimittäin hurjat 110 mg c-vitamiinia. Lehtikaalin energisisällöstä on 35 prosenttia proteiinia. Kannattaa kokeilla lehtikaalia myös esimerkiksi smoothie-juomien joukossa, paistettuna lisukkeena tai oletko vielä testannut lehtikaalisipsejä?

Tässä on aika reilu annos lounassalaatiksi, joten itse jaoin sen kahdelle päivälle. Tämä salaatti ei kovin helposti myöskään nahistu joten sen voi hyvin valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi maustumaan.

Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti linsseistä ja lehtikaalista

  • nippu lehtikaalia, poista lehtiruodot
  • 2 rkl kapriksia
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 3-4 tomaattia
  • 3-4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipaprika palko
  • (0,5 dl feta tai aurajuustoa murusina)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa/mustapippuria

Wasabi-lohisalaatti

Syksy! Tällä viikolla siirrytään jo syyskuuhun ja tuntuu et kesä on ihan liian pian taas ohi! Olin viime viikolla pidennetyllä viikonloppureissulla kaverin kanssa Roomassa ja siellä lämpötilat hipoi +35-39 välillä ja kyllä oli himppasen liian kuuma niissäkin lämpötiloissa! Ehkä pientä matkakertomusta luvassa vielä meidän huippureissusta! Kiitos muuten lukijoille kommenteista aiempiin postauksiin, sähköpostiin tulleista viesteistä ja myös Instagramin puolella, josta mut löytää @Terveellisetherkut nimellä. Yritän ehtiä vastailemaan kaikille, pahoittelut kuitenkin viiveestä, on ollut rehellisesti sanottuna hieman kiirettä!

Tässä kuitenkin maukas lohi-wasabisalaatti jossa seassa runsaasti kurkkua (jota satuin saamaan ihanalta naapurilta, omassa kasvihuoneessa kasvatettua siis. Oi nam, ens vuonna meinaan kyllä kokeilla itsekin kurkun kasvatusta!)

Lohiwasabisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta ehkä parhaiten se tulee esiin leivän- tai näkkärin päällä. Testailin tuota Murtolan Hamppufarmin hamppusnäcksiä salaatin kera ja suosittelen kokeilemaan! Tää maistuu hyvin pitkälle itse tehdyltä siemennäkkäriltä, ohje täällä, mutta seassa on hampunsiemeniä. Helppo siis tehdä itsekin tai sitten turvautua näihin valmiisiin.

Wasabi-lohisalaatti

  • 1/2 kurkku
  • 1 sipuli
  • 150 g graavilohta
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl wasabia
  • ripaus valkopippuria

Leikkaa kurkku ja graavilohi pieniksi lohkoiksi ja pilko sipuli ja sekoita aineet kulhossa. Lisää jogurtin joukkoon wasabi ja valkopippuri ja sekoita mausteet. Kaada jogurttikastike vasta tämän jälkeen salaatin joukkoon ja anna salaatin hetki maustua ennen tarjoilua.

 

Tallenna

Tallenna