Super vanilja-mustikkasmoothie ja muut mustikkareseptit!

Nyt on kuulkaas pakkasessa reilusti mustikkaa ja sitä onkin tullut syötyä tässä viimeiset pari viikkoa lähes päivittäin, aamupalalla ja välipalasmoothiessa. Tästä viimeisimmästä onkin muodostunut mun lempparivälipala viime aikoina (huomautuksena, että toimii äärimmäisen hyvin myös vaihtamalla mustikat mansikoihin) lisänä vielä muita toimivia mustikkareseptejä muille mustikan ystäville! Mustikkasesonki on edelleen käynnissä, joten vielä ehdit jos et jostain syystä ole ehtinyt vielä säilömään mustikoita talven varalle.

Mustikka-vaniljasmoothie

 • 2 rkl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl Alpron mustikkajogurttia
 • reilusti  (2-3 dl) mustikoita
 • 1 scoop vaniljanmakuista herajauhetta*
 • 1,5 dl Alpron vaniljanmakuista soijamaitoa
 • jääpaloja

*Heraproteiini on tutkitusti yksi parhaista proteiinin lähteistä. Mitä sitten on heraproteiini? Heraproteiinia syntyy maidon valmistuksen yhteydessä. Herasta on poistettu kaseiini ja tästä syystä se soveltuu siis suurimmalle osalle niistä ihmisistä jotka muuten saavat ongelmia tai vatsanväänteitä maitotuotteista. Valitessasi heraproteiinia kannattaa ostaa laadukas tuote, jossa on korkea proteiinipitoisuus ja rasvan ja laktoosin määrät taas alhaisia.

Heraproteiini ei missään nimessä ole välttämätön lisä ruokavalioon. Jos syöt monipuolisesti, mutta jos haluat hyvän laadukkaan proteiinilisän tukemaan treenaamistasi ja auttamaan palautumisessa (tai vaikkapa painonpudotuksen tueksi) on syytä silloin miettiä olisiko heraproteiinista sinulle hyötyä. Heraproteiinia on saatavilla useilta eri valmistajilta, se mihin tuoteselosteessa kannattaa kiinnittää huomiota on heraproteiinin määrä, sisältääkö tuote sokeria ja makeutusaineita.

Heraproteiinit voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan:

1. Heraproteiinikonsentraatti on yleisin heraproteiinivalmiste. Se on yleisin jo edullisimman hinnankin tähden. Konsentraattiin jää valmistusmenetelmän tähden jäänteitä maitorasvasta ja -sokerista. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus on noin 75–80 %.

2. Heraproteiini-isolaatti on pidemmälle ja tarkemmin jalostettua heraproteiinia, jossa on pyritty poistamaan kaikki ylimääräinen rasva ja maitosokeri. Heraproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on noin 80–92 %.

3.  Hydrolysoitu heraproteiini. Hydrolysoinnissa heraproteiinin rakenne on hajotettu edelleen, jolloin proteiini on huomattavasti nopeammin imeytyvää. Hydrolysaatti voidaan valmistaa joko konsentraatista tai isolaatista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Helppo proteiinivaahto (sokeriton)

Gluteeniton mustikkapiirakka

20160719_161454

Mustikkainen tonnikala-halloumsalaatti

Kuningatar smoothie bowl

20150202_120309

Vesimeloni-persikka smoothie

Heippa, se on vähän niinkut lomat ohi ja ensimmäinen työviikko jo loppupuolella. Aika muikean mahtavat kolme viikkoa kelien puolesta etten sanois! Suurin osa lomasta meni jokseenkin muuttohommissa ja oikeaan sellaiseen rentoiluun ja lomafiilikseen pääsin käsiksi vasta viimeisellä viikolla. Tuli samalla huomattua miten kiireinen, strenssintäyteinen ja aika hervoton koko kevät ja alkukesä onkaan ollut. Kroppa ja mieli on vieläkin vähän lomafiiliksissä ja oon ollut iltaisin jotenkin tosi väsynyt ja veto poissa näin eka työviikon aikana.

Vesimelonismoothie saa lisäksi makua persikasta ja vadelmista

Oonkin pyhittänyt illat vain lapsen kanssa oleilulle, rauhallisille kävelyille ja vain rentoilulle, viimeset muuttolaatikot ja pussukat saa luvan odottaa tuonnemmaksi. Ja siinä missä lomalta töihin paluu voi tuntua meissä aikuissa alkuun aika väsyttävälle on se sitä usein myös lapsille. Huomaan että myös oma lapsi on ollut aika veto poissa illat ensimmäisen hoitoviikon startattua, joten aikaiset nukkumaanmenoajat, stressin minimoiminen ja puhtaan ruoan syöminen helpottaa kroppaa sopeutumaan taas tulevan syksyn ja talven koitoksiin.

Tekipä tässä mieli kokeilla välipalaksi vesimelonia smoothien joukossa, mukaan blenderiin sujahti persikkaa ja vadelmaa kookostuotteiden lisäksi. Mmmm. varsin makoisa lämpimien päivien juoma.

Persikka-vesimeloni smoothie

 • 1 persikka
 • reilu 2 dl vesimelonia
 • kourallinen vadelmia
 • 1 prk happy coco mansikka kookosjogurttia
 • 1 dl kookosmaitoa
 • jäitä
 • vinkki: jos haluat smoothiesta täyttävämmän lisää sekaan 1 rkl kaurahiutaleita.

 

Aurinkoisen leppoisaa loppuviikkoa!