Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

Mä haaveilen jo tuoreista kotimaista metsämustikoista, ilmeisesti jossain päin etelä-suomea niitä jo metsästä löytää?! Sillä välin minä kuolaan ja haaveilen tästä viime kesäisestä mustikkapiirakasta, jota on muuten pakko saada heti kun vain niitä mustikoista taas saa!!!

20160719_16145420160719_161253

Mustikat ovat mitä parhainta kotimaista superfoodia, sillä ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, mangaania ja kuituja. Mustikoiden sanotaan paitsi estävän tulehduksia, alentavan verenpainetta. Niiden sanotaan olevan myös hyväksi silmille ja parantavan insuliiniherkyyttä. Täältä löytyy muuten mustikkarahkapiirakan ohje joka on yksi ehdottomasti luetuimpia reseptejäni! Tässä hieman toisen tyyppinen mustikkapiirakkaresepti joka toimii aivan varmasti.

Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

  • 1,5 dl kookossokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl kanelia

täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl koivusokeria

Sekoita piirakkapohjan ainekset kulhossa ja kaada taikina irtopohjavuokaan (18 cm halkaisijaltaan) käytä irtopohjavuoan pohjalla ja reunoila leivinpaperia. Esipaista pohjaa 175 asteisessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte.  Nosta vuoka uunista ja kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa uunissa vielä 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja jäähdytä ennen irroittamista irtopohjavuoasta.

20160719_16141820160719_161246