Superhelppo lakritsa-taateliherkku!

Kuten pidempään blogin äärellä pyörineet lukijat jaksavat muistaa mun resepteissä toistuu ehdottomasti helppous ja nopeus! Ja miksei, tiedän, että itse itseni ohella siellä ruudun toisella puolella on paljon kiireisiä lukijoita jotka haluavat syödä terveellisesti, mutta nimenomaan helposti ja nopeasti. Siksipä jälleen jakoon hyväksi todettu pieni makea herkkupala jakoon, jolla taatusti se makeanhimo talttuu ja nopeasti.

Kauppojen hevi-hyllyiltä löytyy nykysin (jopa niistä pienemmistä marketeista) tuoreita taateleita ja yks jos toinenkin on varmasti törmännyt ainakin tähän kuvissa näkyvään pahvirasiaan? Taatelithan on aivan supermakeita ja tykkään käyttää niitä makeuttamiseen myös leivonnassa ja erityisesti raakaleipomusten kanssa. Ne kun ovat samalla ihanan tahmeita ja toffeisia niin niillä saa sidottua myös aineikset hyvin yhteen. Mutta tällä kertaa unohdetaan sen suurempi valmistus ja dippaillaan taateileita suoraan raakalakritsijauheeseen*. Ehkä aavistuksen outo yhdistelmä, mutta silti niin toimiva!! Ainakin tällaiselle salmiakin ja lakritsin ystävälle pelittää ihan huolella. (Ja jos nyt jostain ihmeen syystä tää ei vielä sytyttänyt niin kokeiles dippailla taateleita raakakaakaojauheeseen tai kuten itse tykkään laitan taatelin sekaan pari paahdettua mantelia/pähkinää niin täähän menee ihan snickersistä!). Nämähän on tosiaan niin makeita et herkkuhetkeen riittää hyvin pari taatelia.

*Raakalakritsijauhe on jauhettua lakritsijuurta joka itsessään on jo todella makeaa ja herkullista! Lakritsijuurijauhe ja raakalakritsijauhe eroavat toisistaan voimakkuudeltaan. Lakritsijuurijauhe on kuivattua ja jauhettua lakritsijuurta. Raakalakritsijauhe on lakritsijuurta, joka on höyrystetty voimakkaaksi lakritsisiirapiksi, joka edelleen kuivataan ja sen jälkeen jauhetaan – ja näin siitä tulee raakalakritsijauhetta. Raakalakritsijauhe on sekä maultaan että tuoksultaan huomattavasti voimakkaampaa kuin lakritsijuurijauhe. Lisäksi sen maku on hieman salmiakkimainen ja makea, tuote ei sisällä lainkaan sokeria.

 

Tallenna

Kolmen ainesosan herkulliset välipalapatukat (gluteeniton, sokeriton, vegaani)

20160316_17412120160316_17391112920516_10153998133548396_541301258127952294_n

Aurinkoista tiistaita! Pääsiäinen sukulaisissa on takana ja eilinen päivä menikin pitkälti autossa istuessa. Pääsiäiseen mahtui lunta, räntää, vesisadetta mutta myös ihanaa auringonpaistetta. Ihanan pitkät vapaat tulivat tarpeeseen kahden viikon työrupean jälkeen, joskin toinen samanmoinen olisi edessä, mutta nyt taas jaksaa!

Kuten ehkä resepteihini enemmän tutustuneet rakkaat lukijat olette saaneet huomata, terveelliset herkut eivät missään nimeitä ole vaikeita tai monimutkaisia valmistaa. Sitä eivät taatusti ole myöskään nämä kolmen ainesosan välipalapatukat.

Kvinoa kiehtoo minua kovin. Tuo luontaisesti gluteeniton kvinoa on sinulle tuttu ehkä salaateista ja lisukkeista, mutta oletko maistanut sitä paahdettuna? Kvinoaa voi paahtaa itse kattilassa ja pienet jyväset poksahtelevat kuin popcornit ikään, tämä paahteinen maku on myöskin todella herkullinen! Täällä ohjeeni kvinoan paahtamiseen. Jos haluat jättää tämän vaiheen välistä on paahdettua kvinoaa saatavana jo hyvinvarustelluista liikkeistä, omani olen löytänyt mm. Punnitse& Säästä -ketjun myymälöistä.

Medjoul-taatelit ovat erittäin makeita, runsaasti kuituja sisältäviä ja toimivat hyvin sidosaineena näissä patukoissa. Proteiinia patukoihin tuovat kuoritut hampunsiemenet, jotka ovat erittäin ravinteikkaita ja pehmeän pähkinäisen makuisia. Hampunsiemenet voit korvata tässä reseptissä myös pieneksi murskatuilla pähkinöillä tai siemenillä.

 

  • 6 kpl medjoul-taateleita
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 5 rkl paahdettua kvinoaa (löytyy valmiina tai voit valmistaa itse)

Poista ttateleista kivet, mikäli käytät kuivattuja taateleita, liota niitä puolisen tuntia lasissa, jotta ne ehtivät pehmitä. Pyöräytä taatelit tehosekoittimella sileäksi ja lisää lopuksi paahdettu kvinoa ja hampunsiemenet ja kääntele ne lusikalla taatelimassan sekaan (lisää tarvittaessa siemeniä/kvinoaa, saadaksesi tarpeeksi jämäkän koostumuksen). Muotoile patukoiksi.

20160316_174138