Smoky halloum tacot

Tykkään ihan älyttömästi meksikolaisesta ja ylipäätään tulisesta ruoasta. En tiedä onko kyseessä syksy ja pimenevät kelit vai mikä, mutta mulla on viime aikoina ollut myös ihan järjetön chilin himo. Kyllä, sitä tekisi mieli ripotella vähän joka ruokaan, kunnolla. Pyöriessäni taannoin kaupan tortillahyllyjen välissä osui silmäni näihin Santa marian maustepusseihin. Halloum on mun yksi lempijuustoista, grillattuna tuoreen ananaksen kanssa. Niimpä halloum chilin kera ja vielä tortillan täytteenä kuulosti ehdottomasti kokeilun arvoiselta setiltä.

No mitäpä tykkäsin? Omasta mielestä itse halloumin maku jäi täysin mausteen alle piiloon, ehkä jopa liiaksi? Mutta pointsit yrityksestä että kerrankin sinne tacon väliin voi kokeilla jotain uutta ja erilaistakin. Ei missään nimessä huono idea! Toinen mainitsemisen arvoinen asia tässä tuotteessa ettei siihen oltu lisätty lainkaan sokeria tai suolaa, savun maku on todella voimakas mikä ei ehkä ole kaikkien mieleen. Ohje ehdotti lisäämään halloumin sekaan lisäksi paprikaa (jota minulla ei tietenkään sattunut juuri tällöin olemaan kaapissa, mutta meni kyllä ilmankin)

Tortilloita löytyy onneksi nykyään myös gluteenittomina versioina sekä myös täysin maissijauhoista tai vaikkapa bataatista valmistettuina, joten perus vehnätortillojen sijaan kannattaa antaa mahdollisuus myös näille muille vaihtoehdoille. Myös sokerittomia hyvänmakuisia salsakastikkeita löytyy eri valmistajilta. Tortillat on mielestäni myös siinä mielessä hyvää pikaruokaa, että tuoreita kasviksia tulee laitettua sekaan runsaasti ja puolikiloa päivässä tulee syötyä kuin huomaamatta.

nfd

Helpot itsetehdyt nachot! (gluteeniton, vegaani)

Aurinkoista perjantaita! Se ois viikonloppu edessä ja mielessä ehkä herkku-/leffailta? Tähän tarkoitukseen lähtee tänään jakoon aivan super-huippu ja helppo nacho-resepti jonka kyllä jokainen osaa eikä vaadi paljoa aikaa saati valmisteluja. Tarvitset vain maissitortilloja, öljyä ja mausteita. Hyvin varustelluista kaupoista löytyy jo aika hyvin gluteenittomia maissitortilloja (huom. lue aina pakkaussisältö, sillä valikoimassa on myös ”maissitortilloja” jotka sisältävät vain vähän maissijauhoja vehnäjauhojen ohella). Ja hei maissitortilloja on muuten helppo tehdä myös itse, tässä mun ohje itsetehtyihin (näitä voi myös pakastaa ja ottaa pakkasesta aina tarpeen tullen muutaman letun!)

Voitele maissitortillat öljyllä (käytä pullasutia niin homma onnistuu helposti) molemmin puolin. Ripottele pinnalle mausteita, mulla oli mausteina  Urtekramin luomu Cajun-mixiä joka on muuten omasta mielestäni aivan huippu maustesekoitus, ainesosat: Himalajan suola, valkosipuli, sinappijauho, makea paprika, juustokumina, mustapippuri, basilika, chili, timjami (toimii erinomaisesti myös muuten jos olet meksikolaisten makujen ystävä, itse tykkään käyttää myös kanan, riisin ja salaattien päällä), mutta mausteeksi sopii hyvin esim. valkosipulijauhe, yritit, savustettu paprika, chili jne.

Leikkaa tämän jälkeen tortillat veitsellä (tai pizzaleikkurilla) sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista uunissa (200 c, kiertoilma) n. 15 minuuttia. Tortillat kärtsähtävät helposti joten ole tarkkana paistoajan kanssa. Nosta tämän jälkeen tortillat jäähtymään (voivat tuntua hieman löysiltä vielä heti kuumina uunista nostamisen jälkeen, mutta muuttuvat jäähtyessään kyllä ihanan rapsakoiksi! Ei muuta kun herkuttelemaan! Ja kuten kuvista näkyy nachoilla voi tuoda vähän makua ja rapeutta myös salaatteihin, omassa pinaattia, paprikaa, tomaattia, avokadoa ja limeä, ruokaisamman tästä saisi lisäämällä vaikka paistettua tai grilattua kanaa sekaan.

Tässä muita snacks-vinkkejä leffailtaan:

Kukkakaali-wingsit

Onionringsit

Paahdetut mausteiset kikherneet

Mikropoppareita veteen tehtynä

Tallenna