Suklainen smoothiekulho kukkakaalista!

Kokeilin viime syksynä ensimmäisen kerran kukkakaalia smoothien seassa. Tämä trendi herätti itsessä alkuun hieman epäilyksiä kuinka kukkakaali oikeasti toimisi, mutta yllätti kyllä melkoisesti. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Smoothien joukossa käytetään siis keitettyä kukkakaalia. Voit keittää kerralla vaikka isomman erän ja pakastaa keitetyt kukkakaalit ja käyttää osana smoothie-juomia aina erissä. Sitäpaitsi pakastetut kukkakaalit voi heittää smoothien joukkoon sellaisenaan, silloin saat mukavan kylmän ja raikkaan juoman, ilman, että sinun tarvitsee lisätä sekaan enää jääpaloja.

Keitetty kukkakaali ei maistu lainkaan smoothien seasta, sillä saat helposti lisättyä kasviksia päiväkulutukseen ja lisäksi se tekee lopputuloksesta uskomattoman kermaisen ja pehmeän kuohkean.

Tällä kertaa halusin kokeilla kukkakaalia suklaisen smoothien joukossa, lisänä banaania sekä Alpron kookosmaitojuomaa. Nami, ihan kuin vanukasta! Mulle riitti pelkkä banaani tuomaan makeutta, mutta halutessasi vielä makeamman juoman lisää sekaan pari medjoul-taatelia!

Kukkakaali sisältää runsaasti hyvänlaatuista kuitua edistäen näen suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa, useita B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja kuten kaliumia, mangaania, fosforia, magnesiumia, kalsiumia sekä omega-3 rasvahappoja.

Kukkakaali – suklaasmoothie

  • 1 banaani
  • 2 dl kookosmaitojuomaa
  • 2 dl keitettyä kukkakaalia
  • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • (2 medjoul-taatelia, jos kaipaat lisää makeutta)
  • pinnalla tattarimuroja, puolukoita ja kurpitsansiemeniä

Keitä kukkalaalit kypsiksi (tai käytä pakastettuja) ja jäähdytä. Sekoita ainekset smoothieksi blenderissä. Lisää/vähennä kookosmaitoa sen mukaan miten paksua tai ohutta haluat smoothiesi olevan.

Katso myös vadelma-banaani kukkakaalismoothie

2018 ruoka- ja terveystrendit

Mua kiinnostaa ihan suunnattomasti mitä kaikkea uutta markkinoille on milloinkin tulossa, erityisesti terveyteen ja ruokaan liittyvät trendit on sellaisia joita pyrin seuraamaan aktiivisesti. Olen tässä hieman tutkaillut mitä kaikkea ennustetaan olevan kansainvälisesti ruoka ja terveystrendeissä nyt 2018 ja tällaisia asioita on ainakin noussut esille.

Mustat ruoat. Mustia ruokia ja annoksia on oikeastaan näkynyt jo vuoden 2017 aikana kuvavirrassa, mutta näiden odotetaan nousevan trendiksi varsinaisesti tänä vuonna 2018. Musta väri annoksiin tehdään/tulee esimerkiksi hiilen käytöstä, mustekalan musteesta jne.

Mustat ruoat värjätään esimerkiksi hiilellä. Kuva: https://www.menshealth.com

Meditaatio, jooga. Erilaiset joogaan ja meditaatioon liittyvät kurssit, retriitit ja jopa appit tuntuvat olevan pinnalla maailmanlaajuisesti. Enkä ihmettele, entistä hetkisempi arki, suuremmat vaatimukset työelämässä laittavat kierroksille ja väsyminen ja ylikuorma on tuttua yhä useammalle. Muutaman tunnin kiireetön hetki, hengittämiseen keskittyminen ja rauhoittuminen on enemmin tapetilla kuin tässä tilanteessa tiukka treeni.

Ommmmm. Jooga rauhoittaa stressaantunen mielen ja kropan. Kuva: Organicfit.tv

Mahdollisimman puhdas ja lisäaineeton kosmetiikka. Tässä ollaan jo kiinnitetty huomiota siihen mitä syödään, mutta yhä enemmän huomio kiinnittyy myös mitä ainesosia voiteet, vitamiinit, shampoot ja pesuaineet sisältävät. Myös juomapullot ja ruoka-astiat voivat sisältää terveydelle haitallisia kemikaaleja.

Kurkuma kultainen mauste joka on lähtöisin intiansuunnalta kasvattaa suosiotaan edelleen tänäkin vuonna. Padat, keitot, kahvit ja teet voi maustaa trendikkäästi tällä ikivanhalla terveyttä hellivällä mausteella. Myös matchan sekä macan suosion odotetaan jatkuvan vuonna 2018.

Keltainen omena-kurkumapuuro tuo vaihtelua perinteiseen aamupuuroon. Ohje: http://terveellisetherkut.fitfashion.fi/2016/10/28/omena-kurkumapuuro/

Bullet proof kahvi, mainstream. Bullet proof eli voimakahvi on ollut terveys-hifistelijöiden tiedossa jo vuosia, mutta nyt kansainväliset trend-setterit arvioivat sen jalkautuvat entistä enemmän myös tavisten pariin. Käytännössä voimakahvi sisältää ainakin kahvia, voita, sekä MCT-öljyä jotka valmistetaan blenderissä kuohkeaksi latte-juomaksi. Saa nähdä kuinka Suomessa normi kahviloista on tulevaisuudessa saatavilla myös tätä buustaajaa?

Sienet, myös lisäravinteina (antioksidantteja). Sienten käyttö on lisääntynyt varsinkin kasvisruokatietoisuuden myötä, mutta niiden suosio lisäravinteina, sekä kahvijuomina odotetaan lisääntyvän tänä vuonna. Pakurikääpäkahvi, ja muut sienikahvit löytyvät useamman päiväkahvikupposesta tänä vuonna.

Kuva: Foursigmatic.com

Moctailit – eli alkoholittomat drinkit. Myös laivayhtiöt ovat sen huomanneet ja ottaneet listoilleen runsaasti erilaisia laadukkaita alkoholittomia drinkkejä, nämä ovat kysyttyjä myös muiden kuin lapsiperheiden keskuudessa, tästä uutisoi vastikään mm. Iltasanomat

Berry Bomb Mocktail (Ohje Iltasanomista)

  • 4 cl vadelmapyreetä
  • 4 cl karpalomehua
  • 5 tuoretta mansikkaa
  • 4 cl mansikkasiirappia
  • 3 cl passionmehua
  • jääpaloja
  • jäämurskaa
  • 1. Sekoita kaikki ainekset blenderissä (paitsi jäämurska).
  • 2. Kaada korkeaan hurricane-lasiin ja lisää päälle jäämurskaa.
  • 3. Koristele mansikalla.

Anti-aging termi on tuttua kauraa erityisesti kosmetiikan parista, mutta nyt tätä termiä tuodaan entistä laajemmin mukaan myös muihin palveluihin ja tuotteisiin. Anti-aging juomia, ruokia, jauheita, ruokavalioita jne. Ylipäätään sairauksien ennaltaehkäisy em. keinoin ja elämäntavoin.

Valmissalaatit ja helpot heti valmiit snacksit. Valmisruokahylly on kokenut viime vuosina aikamoista murrosta, salaatteja sieltä on toki löytynyt tähänkin asti, mutta salaatit ovat olleet pitkälle sitä perus feta-kana-ceasar-tonnikalasettiä. Monipuolisemmat, muutakin kuin pastaa hiilareinä, sekä perus majoneesikastikkeita purkissa tyyppiset ratkaisut ovat enemmän kuin tervetulleita!

Laadukkaat monipuoliset valmissalaatit seuraavalle tasolle! Kuva: Dailyexpress.co.uk