Proteiinipitoinen vegelounas (uusi tuote testissä)

*Sisältää mainoslinkkejä

Moroooooo pakkasten keskeltä. Sain tässä jokunen aika testiin Familia verden nyhtöherneistä valmistettuja pakastetuotteita ja niiden innoittamana päädyin tekemään tämän oheisen lounasreseptin joka lähtee tässä just nyt jakoon.

Muutama sananen sitä ennen kuitenkin noista nyhtöhernevalmisteista. Familia verden nyhtöherne-tuoteperheeseen kuuluu yrteillä maustettu nyhtöherne suikaleina, italialaisittain maustettu nyhtöherne kuutioina, nyhtöherne puikot sekä italialaisittain maustetut nyhtöherne burgerpihvit. Kaikissa tuotteissa on huikeat 30g proteiinia 100 grammassa ja lisäksi ne ovat 100% kasvispohjaisia ja luontaisesti gluteenittomia.

Valitsin tähän reseptiin yrteillä maustetut nyhtöherneet suikaleina ja maku yllätti todella positiivisesti, samoin kuin koostumus. Paistoin suikaleet pannulla tilkassa öljyä ja se oli siinä. Plussaa myös pakkauksesta että siinä on uudestaan suljettava pussi ja tuotteet pysyvät näin hyvänä pakkasessa jos koko pakkausta ei tule käytettyä kerralla, kuten nyt tässä itsekin päädyin valmistamaan vain puolet pussista. Pidin myös siitä että suikaleet olivat eri kokoisia eikä ”yhdeltä linjalta tulleita”, maku ja koostumus oli hyvin ”kanamainen” joten voisin kuvitella että nämä uppoavat myös useammalle lihansyöjälle.

Proteiinipitoinen Salaatti, kahdelle

  • runsaasti jäävuorisalaattia pilkottuna
  • n 2 dl lehtikaalia pieneksi revittynä (muista poistaa lehtiruodot)
  • 1 dl fetajuustoa pilkottuna (jos haluat tehdä täysin vegaanin version, valmista vegaani salaattijuusto tofusta, ohje Jalotofun sivuille)
  • 2-3 dl kaura- tai gluteenitonta pastaa
  • 1 rkl pestoa
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 Familia verde nyhtöhernesuikaleita italialaisittain maustettuna
  • tilkka öljyä suikaleiden paistamiseen
  • 1 porkkana suikaleina
  • 1 dl kirsikkatomaatteja

Keitä pasta kypsäksi ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois ja sekoita pastan sekaan pesto ja auringonkukan siemenet. Pilko jäävuorisalaatti, feta ja porkkana ja sekoita ne kulhossa. Lisää sekaan pasta. Paista lopuksi nyhtöhernesuikaleet ja nostele ne salaatin päälle. Syö ja nauti! Kokeile salaatin kera itsetehtyä gluteenitonta siemennäkkäriä.

Rapea pinta ja mehukas sisältä? Testissä Philips Airfryer

*Sisältää mainoslinkkejä

Terveellisemmän ruoan valmistaminen on tuonut kauppojen hyllyille niin uusia elintarvikkeita kuin tuotteita joilla valmiistaa niitä. Uusi Philips HD9641/90 Airfryer on uusi pienikokoinen kiertoilmauuni jolla voit friteerata ruokaa terveellisesti ilman paistoöljyjä. Sain tuotteen testiin Verkkokaupasta ja mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan miten tää tuote sitten itseasiassa toimii? Kyseessä on kiertoilmauuni pienoiskoossa!

Pienikokoinen Philips HD9641/90 Airfryer mahtuu hyvin pöytätasolle ja tarvittaessa kaappiin piiloon. Tuote saatu blogin kautta

Philips HD9641/90 Airfryer uunissa on pieni esiin vedettävä paistokori, jonka osat voi helposti pestä astianpesukoneessa, osat on myös pinnoitettu tarttumattomaksi. Uunin sisällä paistotilanteessa kuumaa paistoilmaa kierrättää tasaisesti TurboStart-tekniikka, jonka ansiosta paistotulos on tasainen joka puolelta. Korissa olevia paistettavia ruokia ei tarvitse myöskään erikseen käännellä vaan ne friteerautuvat tasaisesti joka puolelta.

Philips HD9641/90 Airfryerin paistokori avautuu kätevästi kannesta vetämällä.
Paistokori paistaa ruoka-aineet tasaisesti joka puolelta, ilman että niitä tarvitsee käännellä välillä.

Laitteen käyttöääni on hiljainen ja laitteen mukana tuli käytännöllinen paisto-opas erilaisille ruoka-aineille. Korissahan paistuvat helposti esimerkiksi itsetehdyt peruna- tai bataattiranskalaiset, kala, kana ja lihat. Jos kaipaat erityisesti reseptivinkkejä niin siihen on sovelluskaupasta ladattavissa oma ilmainen appi, josta löytyy laitteelle omat reseptivinkit. Uunissahan voi paistaa esimerkiksi bagelit, muffinsit kuin browniet. Pienestä koosta huolimatta koriin mahtuu esimerkiksi 800 grammaa bataatiranskalaisia.

Philips HD9641/90 Airfryer on kokonsa puolesta näppärin pieni ja se sujahtaa tarvittaessa pöytätasoilta kaappiin piiloon. Plussaa helppokäyttöisyydestä sekä valmiista paisto-ohjelmista sekä oppaasta josta on nopea tarkastaa suositellut paistoajat. Airfryeriin on saatavilla lisävarusteena myös erillinen grillipannu.

Paistoajat myös tällaisille pienemmille määrille ovat todella nopeat, Philips HD9641/90 Airfryer uuni on heti valmis joten siihen on helppo ohjelmoida haluttu paistolämpötila, sekä paistoaika. Halusin testata miten lohimedaljonki onnistuu Airfryerissä ja onnistui todella hyvin! Mä tykkään että kala jää hieman rapsakaksi pinnalta ja on kuitenkin mehukasta sisältä. Mikäänhän ei estä laittamasta koriin eri ruoka-aineita jos paistolämpötila (ja ajat ovat kutakuinkin samat) kylkeen pilkoin vielä bataattia. Bataattiranut ja lohimedaljonki valmistuivat kerralla 200 asteessa noin 15 minuutissa. NAM

Philips HD9641/90 Airfryer Verkkokaupasta

Salaatissa baby-pinaattia, kurkkua, avokadoa sekä violettia porkkanaa ja kurpitsansiemeniä