Chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella dipillä, sekä yrttihaudutettu kuhafile

20160912_175900

Lähdin mukaan Urtekramin maustehaasteeseen, jossa ruoka- ja leivontabloggaajia haastettiin käyttämään heidän uusia mausteitaan uusilla innostavilla tavoilla. Olen pikkuhiljaa entisten mausteiden loppuessa siirtynyt lähes täysin käyttämään Urtekramin mausteita sillä ne ovat luomua ja todella maukkaita ja tämän huomaa jo siinä että mausteita ei tarvitse käyttää läheskään niin paljoa oikean maun saamiseksi, vaan pieni hyppysellinen riittää. Ohessa oma reseptini kisaan; chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella yrittidipillä sekä yrittihaudutettu kuhafile. Muita reseptejä voit käydä lueskelemassa täältä.

Käy äänestämässä suosikkiasi, sillä osallistujien kesken arvotaan 99 euron arvoinen tuotepaketti.!

unnamed2

Chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella dipillä, sekä yrttihaudutettu kuhafile

  • Chili-kurkuma bataattiranskalaiset
    n. 300-400 g bataattia
    2 rkl oliiviöljyä
    1 tl Urtekram chili-hiutaleita
    1 tl Urtekram kurkumaa
    ripaus suolaa

Kuori ja pilko bataatti ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele bataattisuikaleita kädenlämpöisen veden alla kunnes vesi on kirkasta ja ylimääräinen tärkkelys on huuhtoutunut lohkojen pinnasta pois, näin bataattiranskalaisista tulee hieman rapeampia. Laita suikaleet kulhoon ja lisää öljy, suola ja mausteet ja hölskyttele lohkoja kulhossa jotta mausteet tarttuvat niihin tasaisesti. Asettele lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20 minuuttia ps. kypsennä kala samanaikaisesti bataattilohkojen kera

20160912_175818

  • Sinappinen dippi
    1,5 dl turkkilaista jogurttia / kaurafraichea tms.
    0,5 tl hunajaa
    1 tl Urtekram provencen yritit sekoitusta
    1,5 tl Urtekram sinappijauhetta
    1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
    0,5-1tl suolaa
    2 rkl limen mehua

Sekoita ainekset kulhossa ja anna marinoitua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua

20160912_175822

  • Yrttihaudutettu kuhafile
    2×200 kuhafile
    2 tomaattia
    1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
    1-2 valkosipulinkynttä
    2 rkl öljyä
    1 rkl Urtekram provencen yritit sekoitusta
    ripaus suolaa

Asettele kuhafileet folion päälle (nahkapuoli alaspäin), ripottele pinnalle suolaa. Pilko tomaatit ja persilja pieneksi, samoin valkosipuli, sekoita nämä kulhossa ja lisää sekaan öljy ja provencen yritit maustesekoitus. Nostele seos kalojen päälle ja sulje folio tiiviisti. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

20160912_180017

Tallenna

Mexican food! Valmista itse gluteenittomat tortillat herkullisilla kasvistäytteillä

20160221_141109_s20160221_141527_s*Kaupallinen yhteistyö Urtekram

Mitäpä jos ensi kerralla kun mietit perheen tai ystävien kanssa rentoa ruokailua, esimerkiksi brunssia kokeilisit valmistaa tortillakestit hieman erilaisilla täytteillä itse valmistaen myös tortillat? Kävin muutama vuosi sitten Meksikossa ja ihastuin ravintoloissa AAMIAISELLA tarjoittuihin itse paistettuihin tortilloihin. Letut olivat kooltaan yli puolet pienempiä mitä täällä kaupoista ostettavat valmiit tortillat ja myös täytteet olivat kevyempiä ja kasvisvoittoisempia.

Tein sinulle helpot ja yksinkertaiset ohjeet kasvistäytteisista vaihtoehdoista jotka tuovat varmasti vaihtelua perus kana- ja jauhelihatäytteisiin.

Suosittelen lämpimästi valmistamaan itse myöskin gluteenittomat tortillaletut, sillä ne ovat erittäin yksinkertaisia mutta silti maultaan aivan eri luokkaa kuin kaupan ”pahvit”.

Näissä resepteissä olen käyttänyt laajasti Urtekramin valikoiman tuotteita ja voin kyllä läpimästi liputtaa kyseisen merkin puolesta. Urtekramilla on erittäin laaja ja laadukas luomu elintarvikkeiden valikoima, lisäksi valikoimaan kuuluu paljon sertifioitua luomukosmetiikkaa, sekä puhdistusaineta.  Gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita löytyy myös runsaasti. Ja jos et ole koskaan vielä kokeillut luomu mausteita, niin tee se nyt! Maku on aivan erilainen, voimakkaampi, etkä tästä syystä tarvitse niitä myöskään yhtä paljoa kuin ”normi” mausteita.

 

20160221_141015_s

  • Tomaatti-papukastike

Pilko purjosipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota sipulit paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Valuta paputölkistä liemi ja huuhdo pavut kylmässä vedessä. Kaada pavut paistipannulla ja kuullota hetki ennen tomaattimurskan ja mausteiden lisäämistä. Hauduta pannulla n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

20160221_141012_s

  • 2 dl Urtekram mustaa kvinoaa*
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl tamaria*
  • 1 dl tuoretta minttua

Huuhdo ja keitä kvinoa ohjeiden mukaisesti. Lisää sekaan pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, cashewpähkinät, tamaridi sekä hienonnettu minttu.

*Tamari on  puuastiassa luonnollisesti käymisteitse valmistettu soijakastike

*Musta kvinoa on hieman voimakkaamman makuinen kuin vaalea versio, voit käyttää halutessasi myös vaalea kvinoaa.

20160221_141008Avokadosalaatti

  • 1 Avokado
  • 2-3 tomaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 limen mehu
  • (chiliä)

Pilko ainekset ja mausta, anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

20160221_141914_s20160221_141457_s20160221_141922_s

Maissitortillat

Kaupan valmiilla ja itsetehdyllä on kyllä eroa kuin yöllä ja päivällä. Taikina on erittäin yksinkertainen ja letut voit tehdä myös valmiiksi ja peittää ne kostella liinalla, jos haluat paistaa juuri ennen tarjoilua.

Suosittelen jättämään lettujen koon suht pieneksi, koska näin täytettä ei tule lapattua äärimmilleen ja voi helpommin kokeilla erilaisia täytevaihtoehtoja tulematta ensimmäisestä täyteen.

 

Maissitortillat 8-10 pientä

  • 5 dl Urtekramin maissisuurimoita
  • 2,5dl kiehuvaa vettä
  • ripaus suolaa

Valmistin tortillat Urtekramin maissisuurimoista, kaadoin kiehuvan veden jauhojen sekaan, lisäsin ripauksen suolaa ja vaivasin taikinasta pallon. Anna taikinan levätä hetki. Pallon jaon tämän jälkeen n. kahdeksaan osaan, jotka kaulitsin pieniksi ohuiksi letuiksi. Taikina tarttuu herkästi kaulimeen, jos kaulitseminen on hankalaa, kaulitse letut kahden leivinpaperin välissä. Jos et paista lettuja välittömästi peitä ne kostutetulla liinalla jotta tortillat eivät kuiva. Paista tortillat kuumalla pannulla molemmin puolin, kypsien tortillojen pinnalle muodostuu pieniä mustia pilkkuja.

Tarjoa tortillojen kera tuoretta salaattia ja esimerkiksi oliiveja, kurkkulohkoja ja salsaa täytteeksi sopii erinomaisesti myös Urtekramin tahini-tahna, joka on paahdetuista seesaminsiemenistä jauhettu tahna.