Ananas protein shake -välipalajuoma

Se on mun loman viimeinen päivä ja aika suunnata kohta katseet jo alkavaan työviikkoon. Auts. Onko mulla muita kohtalontovereita? Kuluneet kolme viikkoa on kyllä mennyt todella nopeasti ja täytyy sanoa että oli kyllä kiva loma! Laitan erilliset lomakuulumiset vielä lähiaikoina!

Vaikka tänä kesänä ei olla saatu nauttia juurikaan hellepäivistä on hyvä muistaa nesteytys ja juoda aina riittävästi vettä! Lomalla ruokailuajatkin helposti venyvät ja ateriarytmi saattaa olla mitä on. Jos tuhtia lämmintä ateriaa ei tee mieli syö paljon kasviksia, salaatteja, hedelmiä ja tuoreita marjoja.

Hyvä välipala on myös heraproteiinista tehty kylmä pirtelö joka sammuttaa janon ja antaa energiaa. Sekaan sujautin reilusti tuoretta ananasta. Ananasta on käytetty apuna tulehdusten ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa. Ananas sisältää ruoansulatusentsyymi bromelaiinia, joka auttaa hajottamaan ruokaa ja vähentämään näin turvotusta. (Lähde: Makuja.fi).

Toisinaan asiat on hyvä pitää simppeleinä, jos ne toimii niin – älä muuta niitä. Näin on asianlaita myös tämän pirtelön kohdalla, lyhyestä virsi kaunis. Tuore ananas, heraproteiini, jääpalat ja vesi, aika bueno yhdistelmä. Kun se yhdistelmä käytetään kunnolla tehosekoittimessa tulee lopputuloksesta ihanan kuohkeä, pirtelö. Heraproteiinista olen kirjoittanut aiemmin täällä, se vaahtoutuu todella hyvin kun seassa on jotain kylmää.

Ananas Protein shake

  • 1/3 tuoretta ananasta
  • 1 scoop herajauhetta (käytin appelsiinin makuista, myös maustamaton, vanilja ja banaani toimivat hyvin tässä yhdistelmässä)
  • reilusti jääpaloja (n. 2-3 dl)
  • vettä 3-4 dl
  • Koristeeksi tuoretta anansta ja mansikoita

Katso myös suklaa-banaani proteiini shake

20150324_175806

Tallenna

Tallenna

Herkut välipalapatukat! (gl, vegaani)

Morjens! Onko sulla jotain ruoka-aineita jotka nousevat aika-ajoin ”ykköseksi” ja niitä tulee sitten käytettyä vähän joka paikkaan kunnes kiinnostus laantuu ja tuote unohtuu taas pitkäksi aikaa? Kuten alustuksesta voi päätellä omalla kohdallani näin ainakin on. Yksi tälläinen on/off-tuote on maapähkinävoi! Menee pitkiäkin aikoja, että saatan unohtaa sen täysin ja sitten taas kun sen makuun pääsee sitä tulee käytettyä leivonnassa, puuron päällä, smoothiessa jne. Maapähkinävoissakin on muuten eroja, kannattaa rohkeasti kokeilla eri valmistajien tuotteita ja löytää se ”oma suosikki” on rouheisempia ja sileämpiä versioita ja toki kannattaa aina vilkaista ainesosaluettelo, ettei sekaan ole laitettu sokeria, makeutusaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Maapähkinävoi on nimensä mukaan paahdetuista maapähkinöistä jauhettua tahnaa.

No tää maapähkinäbuumi innosti taas kokeilemaan jotain uutta ja tekaisin tällaisia ”patukoita” jotka muuten menevät kiireisen arjessa vaikka aamupalan ohessa tai välipalana. nam!

Herkut välipalapatukat (gluteeniton, vegaani)

  • 1 banaani
  • 1,dl maapähkinävoita
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2-3 dl paahdettua tattaria (tai kvinoaa, amaranttia tai riisikakkuja murennettuna)
  • 4 taatelia
  • 1,5 rkl kookosöljyä

 

Sekoita blenderissä banaani, maapähkinävoi, raakakaakaojauhe, taatelit (muista poistaa kivet) sekä kookosöljy (käytä kookosöljyä sulana). Kun tahna on sekaisin lisää lopuksi sekaan paahdettu tattari lusikalla käännellen (löytyy valmiina hyvin varustelluista kaupoista). Voit myös kokeilla sekaan tattarin sijaan paahdettua kvinoaa, amaranttia tai vaikkapa murennettuja riisikakkuja). Painele seos vuokaan (käytin 1,2l leipävuokaa jonka vuorasin leivinpaperilla) ja nosta noin tunniksi pakkaseen jähmettymään. Leikkele tämän jälkeen patukoiksi/paloiksi. Säilytä jääkaapissa, nauti kylmänä.

Aurinkoista ja iloista viikkoa!

Tallenna