Herkku marjaisa välipalavinkki!

 

Aurinkoista sunnuntaita!

Kirjoittelin viime vuoden puolella välipalavinkkejä ja kerroin hieman omista kompastuskivistä tän asian suhteen. Omalla kohdalla ongelmana on ollut välipalojen puuttuminen normi ruokarytmistä. Aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala hoituu kuin itsestään, mutta kompastelen tämän tästä välipaloihin tai niiden puutteeseen. Silloin kun olen muistanut/ehtinyt välipalan syödä on se ollut pääsääntöisesti jokin hedelmä. Lupasin viime vuoden puolella kiinnittää asiaan enemmän huomiota ja korjata tilanteen parempaan. No miten homma on edennyt noi niin kuin omasta mielestä? Täytyy sanoa, että samassa jamassa ollaan.. Uusi yritys asian korjaamiseksi.

Tässä yksi välipalavinkki joka taipuu myös aamupalaksi. Käytän aika aika paljon chiansiemeniä erityisesti aamiasen yhteydessä. Yleensä minulla on niitä turpoamassa aina lasissa jääkaapissa, joista tulee laitettua smoothien tai puuron joukkoon. Tällä kertaa pitkästä aikaa chiahyytelöä sellaisenaan. Muistuttelen, että jos tämä koostumus ei uppoa sinulle niin kannattaa blendata hyytelö tehosekoittimella sileäksi, putoaa varmasti helpommin! Herkku jakoon nyt!

Chian siemeniähän saa tätä nykyä jo pienemmistä lähikaupoistakin. Niiden suositeltu vuorokausiannos on 1,5 rkl ja siemenet tulisi aina turvottaa nesteessä ennen nauttimista. Chiansiemeniä tulee itsellä käytettyä aiemmin mainittujen lisäksi esimerkiksi itse tehdyn näkkileivän seassa sekä leivonnaisissa (vegaanisissa leivonnaisissa chiahyytelöllä voi korvata kananmunan). Chian siemenet sisältävät optimaalisen määrän omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, sekä runsaasti kuitua, hellien näin suoliston toimintaa.

Herkku marjaisa välipala

 • 1,5 dl luonnonjogurttia
 • 3 rkl Bonne mangososetta
 • 1 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
 • 1,5 rkl chiansiemeniä
 • 0,5 tl vaniljajauhetta
 • 1 dl pakastemarjoja (puolukoita, mustikoita, vadelmia)

 

Sekoita chiansiemenet ja vanilja maitojuomaan, hämmennä maitojuomaa n, 5 minuutin päästä uudestaan ja laita juoma jääkaappiin vähintään 3 tunniksi (tai seuraavaan päivään). Sekoita mangosose luonnonjogurtin sekaan ja nostele tämän jälkeen chiahyytelö jogurtin päälle ja lopuksi marjasekoitus.

 

 

Ananas protein shake -välipalajuoma

Se on mun loman viimeinen päivä ja aika suunnata kohta katseet jo alkavaan työviikkoon. Auts. Onko mulla muita kohtalontovereita? Kuluneet kolme viikkoa on kyllä mennyt todella nopeasti ja täytyy sanoa että oli kyllä kiva loma! Laitan erilliset lomakuulumiset vielä lähiaikoina!

Vaikka tänä kesänä ei olla saatu nauttia juurikaan hellepäivistä on hyvä muistaa nesteytys ja juoda aina riittävästi vettä! Lomalla ruokailuajatkin helposti venyvät ja ateriarytmi saattaa olla mitä on. Jos tuhtia lämmintä ateriaa ei tee mieli syö paljon kasviksia, salaatteja, hedelmiä ja tuoreita marjoja.

Hyvä välipala on myös heraproteiinista tehty kylmä pirtelö joka sammuttaa janon ja antaa energiaa. Sekaan sujautin reilusti tuoretta ananasta. Ananasta on käytetty apuna tulehdusten ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa. Ananas sisältää ruoansulatusentsyymi bromelaiinia, joka auttaa hajottamaan ruokaa ja vähentämään näin turvotusta. (Lähde: Makuja.fi).

Toisinaan asiat on hyvä pitää simppeleinä, jos ne toimii niin – älä muuta niitä. Näin on asianlaita myös tämän pirtelön kohdalla, lyhyestä virsi kaunis. Tuore ananas, heraproteiini, jääpalat ja vesi, aika bueno yhdistelmä. Kun se yhdistelmä käytetään kunnolla tehosekoittimessa tulee lopputuloksesta ihanan kuohkeä, pirtelö. Heraproteiinista olen kirjoittanut aiemmin täällä, se vaahtoutuu todella hyvin kun seassa on jotain kylmää.

Ananas Protein shake

 • 1/3 tuoretta ananasta
 • 1 scoop herajauhetta (käytin appelsiinin makuista, myös maustamaton, vanilja ja banaani toimivat hyvin tässä yhdistelmässä)
 • reilusti jääpaloja (n. 2-3 dl)
 • vettä 3-4 dl
 • Koristeeksi tuoretta anansta ja mansikoita

Katso myös suklaa-banaani proteiini shake

20150324_175806

Tallenna

Tallenna