Booooooooo karmaisevat ötökkäpallerot

Halloween aika on täällä taas! Meillä ei kyseistä juhlaa varsinaisesti juhlita tänä(kään) vuonna, silti inspiroiduin lapsen kanssa touhuamaan keittiössä nämä karmaisevat suklaa öttiäiset! Ja vaikka sinäkään et kyseisestä juhlasta välittäisi suosittelen silti kokeilemaan näitä hetkessä valmistuvia kaakaopalleroita. Tuli tehtyä näitä yhdessä lapsen kanssa ja kokonaistuloksesta koristeluineen vastasi 4,5-vuotias Jooa poikani. Karmivan herkulliset öttiäispallerot on siis helppo ja nopea valmistella yhdessä lapsen kanssa!

Meillä pojan leluista löytyy paljonkin näitä hämähäkkejä ja öttiäisiä, jotka tuntuvat poikaa kiinnostavan niin elävinä kuin kuolleina. 😁 Jos vielä siis haet tähän hetkeen karmaisevia koristeita ja kotoa löytyy lapsia (tai leluja ylipäätään) niin nyt siis lelulaatikoita tonkimaan, sillä sieltä voi löytyä mielenkiintoisia halloween henkeen sopivia koristeita irronneine nukenkäsineen ja hieman räjähtäneine leluineen. Booooooooo. Hauskaa halloweenia!

Karmivat suklaaötökät

Ainesosat;

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 2,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3rkl vaahterasiirappia  (kookossiirappia)
  • Koristele esim puolukoilla, kaakaonibseilla, kaakaomassalla.

Sekoita aineosat kulhossa ja muotoile niistä käsin sopivan kokoisia palleroita. Lisää silmiksi/sarviksi kaakaonibseistä, marjoista, hedelmistä, kuivatuista hedelmistä sopivat koristeet.

 

 

Katso myös vegaanit marenkihaamut ilman kananmunaa ja valkoista sokeria!

 

20151028_143835

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Burger – terveellisemmin (vegaani)

 

Lihaton lokakuu pyörähtää kohta loppupuolelle, mutta vielä ei ole liian myöhäistä kokeilla jotain ehkäpä uutta tai vanhaa kasvisruokareseptiä vaikkapa lounaaksi tai päivälliseksi. Itse olen kiireiden keskellä yrittänyt ottaa aina kasvisruokavaihtoehtoja mukaan arki lounaiden ja päivällisten keskelle. En sillä että kokisin että minun pitää tai on pakko vaan ihan vain sillä että keho jopa välillä tuntuu suorastaan pyytävän jotain puhdasta kasvisruokaa. Ja tänä päivänähän meillä on enemmän kuin koskaan vaihtoehtoja millä täydentää ja korvata aterioiden liha-kala-tai kanapuolta.

 

Nyhtikset, härkikset ovat taineet tulla jäädäkseen ja uusia vaihtoehtoja tuntuu syntyvän jatkuvasti. Nämä kuvissa näkyvät Hoviruoka-merkin käsintehdyt laktoosittomat ja vegaanit mustapapupihvit ovat ilmestyneet kauppojen hyllylle jo ennen kesää? En muista tarkkaan koska olisin niitä ensimmäisiä kertoja nähnyt kaupoissa, mutta ajattelin kokeilla niitä ”pikaruokana” kiireessä. Pihvit ovat hyvänmakuisia, hyvin pitkälle maulta ja koostumukseltaan kuin jauhelihaa (ehkä vain parempaa) ja paistoin ne nopeasti paistinpannulla (toki lämmitys mikrossa riittää), mutta näin pihveistä tuli ainakin maukkaita. Pihveissä on tosin käytetty mustapapujen ja kikherneiden lisäksi sidosaineina ohrasuurimoita ja korppu- ja vehnäjauhoja, joten nämä sisältävät gluteenia. Pakkauksessa on 4 pihviä ja hinta taisi olla jossain kahden ja puolen euron pintaan joten ihan ok vaihtoehto silloin tällöin kiireessä eikä hinnalla pilattuja. Vinkki: kokeile myös puolukkahillon kera!

Näissä burgereissa sisällä kasviksia; salaattia, tomaattia, kurkkua, paistettua sipulia

Kokeeksi ostin myös noita paljon mainostettuja Fazerin siemenleipiä (kaura) ja ne olivat ihan mukavan kuohkeita ja toimivat hampparissa hyvin paahdettuina. Leivissä on 23g kauraa ja jauhoista kolmasosa on korvattu siemenillä ja jyvillä (Nämä kauraleivät eivät sovi gluteenia välttäville sillä ne sisältävät mm. täysjyväspelttijauhoja, pointsit tosin siitä että leipään ei ole tungettu vehnäjauhoja kuten useimpiin ns. kauraleipinä myytäviin versioihin.